Picants del món
Eres de les persones que gaudeixen tastant aliments cada volta més picants? O creus, en canvi, que el picant en el menjar és un patiment innecessari? Si estàs en el primer grup, aquest article t'interessa.
En la llista que llegiràs a continuació, et mostrarem alguns dels pimentons més picants del món: des dels pimentons de Padrón fins a l'ardent Pepper X. Per a poder classificar-los hem utilitzat l'Escala de Scoville o SHU, creada pel farmacèutic estatunidenc Wilbur Scoville, que consisteix a diluir una solució de l'extracte del pimentó que s'està analitzant en aigua ensucrada fins que no puga ser detectat el picant per un comité examinador.
Començarem pels menys picants fins a arribar a la varietat de pimentó que pocs paladars són capaços de suportar.
Pimentons de Padrón
Tal com diu el refrany: “los pimientos de Padrón, unos pican y otros no”. Aquesta varietat típica de Galícia sol rostir-se a la planxa i servir-se amb sal grossa. Ara bé, deixar-los refredar no és una bona idea, ja que perden el seu sabor més intens.
2.500 - 5.000 SHU
El xili d'arbre (sec) és una de les varietats més utilitzades en la gastronomia mexicana. La seua varietat fresca és menys comuna i es caracteritza pel seu sabor picant i la seua bona olor. Aquest pimentó sol ser utilitzat per a fer salses al costat d'altres xilis o guisats per a afegir-los sabor.
10.000 – 30.000 SHU
Xili habanero
Aquest xili és molt popular a Yucatán (Mèxic), sent un dels que més piquen. Ha patit molts empelts i això ha portat al fet que siga menys picant. Els habaneros varien el seu color segons l'estat de maduració: al principi són verds i es tornen taronja a mesura que maduren fins assolir el seu color roig definitiu. També podem trobar altres varietats de color rosa, groc... D'aquest xili es recullen 1500 tones a l'any a Yucatán.
100.000 - 300.000 SHU
Naga Jolokia
El Naga Jolokia és un pimentó originari de la part nord de l'Índia, conegut a Llatinoamèrica com "chile fantasma". Existeixen moltes varietats distribuïdes pel món que han estat creades gràcies a tècniques d’hibridació, que consisteixen a mesclar material genètic de diferents pimentons per a crear-ne un de nou. Una de les més famoses és el tabasco, amb el qual es realitza una salsa del mateix nom. Aquest xili ha estat en el top dels pimentons més picants, però va ser desplaçat en 2010 pel Naga Viper.
855.000 - 1.041.427 SHU
Carolina Reaper
Aquest és un dels pimentons picants més famosos del món, originalment anomenat “Don Pedrito” i millorat per Ed Currie. Fa 8 anys tenia el rècord de pimentó més picant del món, però al 2017 el pimentó “Dragon's Breath” es va autoproclamar el més picant.
El Carolina Reaper és un creuament entre l’habanero i el Naga Jolokia. El conreador d'aquest pimentó, Ed Currie, li va posar el nom d'HP22B, perquè explica algunes coses sobre el pimentó, com per exemple, HP: High power, 22: test 22, B: planta B.
1.150.000 - 2.180.000 SHU
Pepper X
Aquest pimentó ha estat dissenyat pel mateix cultivador del Carolina Reaper, Ed Currie. S’ha creat creuant grans quantitats de pimentons, obtenint com a resultat una varietat de pimentó que produïx una quantitat enorme de capsaïcina en les cavitats internes del pimentó. No obstant, el "Guinness World Records" encara no ha admés a aquest pimentó com al més picant.
3.180.000 SHU
David Peinado (2n ESO B)
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada