Mites sobre la Llei Celaá

Al desembre de 2020 es va aprovar la Llei Celaá i amb ella van sorgir una sèrie de mites.Un dels més famosos és la creença de la desaparició del castellà a Catalunya quan, realment, el castellà no desapareix. S'ha generat una polèmica perquè han canviat una frase respecte a la llei anterior. En aquesta apareixia com a llengua oficial de l'estat, en canvi, en la llei nova eliminen aquesta frase i afegeixen “conformitat amb la constitució espanyola”. Totes dues coses són el mateix ja que la constitució ja dóna l'espanyol com a llengua oficial de l'estat.

Un altre mite que ha generat controvèrsia és l'abolició de la Religió. La Religió no desapareix, en canvi, deixa de ser avaluable. Si un alumne suspèn Religió no comptaria per a la mitjana. L'assignatura de Religió podrà continuar oferint-se. La nota de Religió no comptarà per a beques o l'expedient i ara no tindrà assignatura espill, com era fins ara Valors Ètics, per als que no vulguen religió.

És important destacar que la llei Celaá tampoc eliminarà l'escola concertada però suprimeix les quotes voluntàries excepte que algú vulgui fer una donació (en aquest cas, seria una donació al col·legi). Així no es discriminaria els xiquets amb pocs recursos econòmics. El temor d'alguns centres concertats és que, al no pagar aquestes quotes voluntàries, es queden sense fons en el col·legi i no puguen tirar endavant.

Una cosa semblant ocorre amb els col·legis d'educació especial, ja que aquests no tancaran. El que manifesta la llei Celaá és destinar més diners o fons als centres ordinaris perquè puguen oferir aquest servei als pares que el requerisquen i no tinguen els centres d'educació especial com a única opció.

Andrea García [1BB]


Comentaris

Entrades populars